LGBT+ Danmark: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Indsat sætning om finanslovsbevilling
at der står LGBT+ Danmark istedet for LGBT Danmark, og opdateret nuværende forperson
Linje 9:
|antal_medlemmer =
}}
'''LGBT+ Danmark – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner''' er en [[interesseorganisation]] for [[Homoseksualitet|bøsser]], [[lesbisk]]e, [[biseksualitet|biseksuelle]] og [[Transkønnet|transpersoner]].
 
Foreningen Kredsen af 1948 har siden 1948 været central for udviklingen af LGBT-personers rettigheder Danmark og har været med til at grundlægge International Lesbian and Gay Association (ILGA) i 1978<ref name=":2" /> og siden 2006 haft konsultativ status i [[Forenede Nationer|FN]].<ref name=":3" />
Linje 35:
 
== Foreningen i dag ==
Foreningens formål er at arbejde for bøssers, lesbiskes, biseksuelles og transpersoners politiske, sociale, kulturelle og arbejdsmarkedsmæssige [[ligestilling]] på alle niveauer i samfundet. LGBT+ Danmark søger at modvirke [[diskrimination]] og at fungere som decideret interesseorganisation ved at forsøge at påvirke lovgiverne, f.eks. på områder som [[vielse]]r, [[adoption]], [[kunstig befrugtning]] og transpersoners rettigheder. Foreningen arbejder både i Danmark og internationalt. LGBT+ Danmark driver flere projektet i det globale syd, og er desuden aktiv i ILGA og ILGA Europe og har konsultativ status i FN.<ref name=":3">http://lgbt.dk/politik/internationalt/</ref>
 
Foreningen yder herudover rådgivning og driver en lang række sociale tilbud rettet mod LGBT-personer og disses venner og familie.
Linje 42:
 
== LGBT+ Ungdom ==
'''LGBT+ Ungdom''' er en [[Politik|politisk]], rådgivende, [[kultur]]el og [[social]] afdeling under LGBT+ Danmark for unge under 25 år med en anden seksuel/romantisk tiltrækning end heteroseksualitet og for unge transkønnede. LGBT+ Ungdom er en interesseafdeling og dækker hele landet. Foreningens formål er, at arbejde for en politisk, social, kulturel og [[arbejdsmarked]]smæssig ligestilling på alle niveauer i samfundet for unge mennesker med en anden seksuel/romantisk tiltrækning end heteroseksualitet og for unge transkønnede.
 
LGBT+ Ungdom tilbyder bl.a. rådgivning til unge, som er i tvivl om deres seksualitet eller kønsidentitet – herunder en ungdomstelefon-service og en brevkasse.
Linje 72:
* 2019: Ask Ulrich Petersen
* 2019-2020: Susanne Branner Jespersen
* 2020-: Jackie Vesterhaab Kristensen{{delkolend}}
* 2020-: Ask Ulrich Petersen{{delkolend}}
 
== Se også ==