Paulus' første Brev til Timotheus: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Datomærker Artikler uden kilder-skabeloner
mindre indforstået. ok?
Linje 2:
{{ingen kilder|dato=januar 2020}}
[[Fil:7Q4.png|thumb|Fragment af Paulus' første Brev til Timotheus skrevet på papyrus]]
'''Paulus' første Brev til Timotheus''' fra [[Det Ny Testamente]]s skrifter hører til blandt de såkaldte ''[[De pastorale breve|Pastorale breve]]''. Det er breve, der enten er stilet til en leder af en [[menighed]], eller omhandlerom, hvordan menigheden bør organiseres, eventuelt hvordan lederansvaret skal udøves. Det er omstridt, hvorvidtom det faktisk er [[Paulus]], der har skrevet brevene, og hvornår de er skrevet; Formentlig skrevetformentlig efter år 64, formentlig til en menighedmenigheden i [[Efesos]].
 
Bemærkelsesværdig er første brev, kapitel 2, vers 5:'' "For der er én Gud og én formidler mellem Gud og mennesker, mennesket Kristus Jesus"''.
 
Om kærligheden til penge (første brev, kapitel 6, vers 8-10): ''"har vi føde og klæder, skal vi lade os nøje med det. Men de, der vil være rige, falder i fristelse og baghold og henfalder til utallige tåbelige og skadelige tilbøjeligheder, som styrter mennesker i undergang og fortabelse. For kærlighed til penge er roden til alt ondt; drevet af den er nogle blevet ført bort fra troen og har voldt sig selv mange smerter"''.

Det er altså ikke penge, der er roden til alt ondt. Men kærligheden til dem. Jævnfør også [[Jesu]] tale om Gud og Mammon.
 
{{Navboks bøger i Det Nye Testamente}}