Akronym: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m retter intro
m bot:ændrer tag u til tag span - WPCW fejl 33; kosmetiske ændringer
Linje 1:
{{kilder|dato=maj 2020}}
[[FileFil:FrenchQuarterFEMAsign8May06.jpg|thumb|Omfortolkning af akronymet for den amerikanske myndighed [[FEMA|Federal Emergency Management Agency (FEMA)]] i en kommentar efter [[Orkanen Katrina]].]]
En '''initialforkortelse''', et '''initialord''', eller et '''akronym''' er et ord, en særlig slags [[forkortelse]], dannet af ords eller orddeles forbogstaver<ref>[[Den Danske Ordbog]], opslag [http://ordnet.dk/ddo/ordbog?&query=initialforkortelse ''initialforkortelse'']</ref>.
 
[[DISA]] og [[NATO]] er eksempler på forkortelser, der er akronymer og henholdsvis er dannet af begyndelsesbogstaverne i henholdsvis Dansk Industri Syndikat Aktieselskab og North Atlantic Treaty Organisation.
 
Efter denne definition er en forkortelse ikke et akronym hvis den indeholder forstavelser og/eller forkortelsespunktum(mer).
 
Eksempler på ordforkortelser, der ikke er akronymer, tæller [[Benelux]], f.eks. og bl.a. for henholdsvis for <uspan style="text-decoration:underline">Be</uspan>lgien <uspan style="text-decoration:underline">Ne</uspan>derland <uspan style="text-decoration:underline">Lux</uspan>embourg, <uspan style="text-decoration:underline">f</uspan>or <uspan style="text-decoration:underline">eks</uspan>empel og <uspan style="text-decoration:underline">bl</uspan>andt <uspan style="text-decoration:underline">a</uspan>ndet.
 
== Rekursive akronymer ==
Linje 25:
 
{{autoritetsdata}}
{{sprogstub}}
 
[[Kategori:Akronymer| ]]
[[Kategori:Ordtyper]]
{{sprogstub}}