Claas: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m bot: ændre fra engelsk til dansk datoformat
CLAAS navnet
Tags: Tilbagerullet Visuel redigering
Linje 4:
[[Fil:Feldhaecksler-Mais.jpg|thumb|Claas traktor, Claas fodersnitter]]
[[Fil:Claas Jaguar 850.jpg|thumb|Claas Jaguar 850 fodersnitter]]
'''ClaasCLAAS''' er en [[Tyskland|tysk]] multinational fabrikant af [[jordbrugsredskaber og -maskiner]]. Virksomheden er især kendt for sine [[mejetærsker]]e, [[snitter (høstmaskine)|snittere]], [[ballepresser]]e og [[traktor]]er. Koncernen er etableret i 1913 og har hjemsted i [[Harsewinkel]] i Tyskland. Claas betragtes som en af verdens førende mejetærskerfabrikanter og fremstillede i 2013 i alt 450.000 mejetærskere. ClaasCLAAS har også verdens bedst sælgende selvkørende snitter i sortimentet. Omsætningen var i 2013 på 3,8246 mia. Euro og der var 9.697 medarbejdere.<ref>{{cite web|title=Annual Report - Statistics|url=http://www.claas-group.com/investor/annual-report/annual-report-2013/statistics|publisher=CLAAS Group|accessdate=21. januar 2014}}</ref> Virksomheden har afdelinger i Europa, USA, Argentina og Indien.
 
==Historie==
ClaasCLAAS-koncernen blev etableret i 1913 <ref>http://www.claas-group.com/cc/servlet/generator/cl-gr/en/company/history/milestones/start,bpSite=35108.html</ref> da [[August Claas]], udviklede virksomheden i [[Clarholz]] i Tyskland. I 1919 blev virksomheden flyttet til Harsewinkel, hvor virksomheden fokuserede på fremstilling af [[mejer]]e. To år senere fik de patent på et knytteapparat. I 1930 blev den første mejetærsker udviklet til det europæiske marked og i 1934 blev den første pickup-ballepresser udviklet. I 1936 begyndte markedsføringen af den første mejetærsker i Europa.
 
I 1946 blev den første selvkørende mejetærsker introduceret. I midten 1950'erne åbnede de en fabrik i [[Paderborn]] og i 1961 den første udenfor Tyskland i [[Metz]] i Frankrig. ClaasCLAAS overtog Josef Bautz, (jordbrugsmaskinefabrik) i 1969 og udvidede produktlinjen til grøntmaskiner.
 
ClaasCLAAS lancerede sin første traktor i 1997. I 2013 indgås en samarbejdsaftale med [[SAME Deutz-Fahr]] om udvikling af traktorer i størrelsen 70-110 HK.<ref>[http://www.samedeutz-fahr.com/en/news/press-releases/245-sdf-claas-collaboration Same Deutz-Fahr And Claas Evaluate Potential Cooperation For Low Horsepower Tractors - Sdf<!-- Bot genereret titel -->]</ref>
 
==Claas Museum==
ClaasCLAAS Museum er lokaliseret i Claas Technoparc i Harsewinkel og fremfører og udstiller en del af historien indenfor landbrugsmaskiner og høstmaskiner.
 
==Referencer==