Københavns Universitet: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m →‎Fakulteternes historie: ryddet op i redundante interne links
Linje 88:
De studerende på Københavns Universitet har siden 1912 været politisk organiseret i en samlet organisation kaldet Studenterrådet (SR). SR har i historiens løb gennemgået en række ændringer og udfordringer. I starten af 1970'erne startede Moderate Studenter (MS) som en konkurrent til SR. I 1995 fusionerede SR og MS, blev til Forenede Studenterråd og blev i 2005 igen omdøbt til Studenterrådet.
 
Studenterrådet blev i 1912 oprettet ved kongelig forordning og blev for alvor politisk engageret i 1930'erne. Det var med til at starte Studenterrådet på Aarhus Universitet og Danske Studerendes Fællesråd i 1930'erne, var aktiv i modstandskampen under Anden Verdenskrig samt var med til at igangsætte og gennemføre [[ungdomsoprøret]] i 1960'erne og 1970'erne. Mange politikere og erhvervsfolk har deres rødder i Studenterrådet, enten ved Københavns Universitet eller ved et af de andre universiteter.
 
=== Konservative Studerende på Københavns Universitet ===
Den ældste studenterpolitiske forening på Københavns Universitet, med den første oprettelse af [[Konservative Studerende]] i 1903. Igennem foreningens historie været vælgerforening til Konservative. I dag har foreningen dog kun symbolske forbindelser til det [[Det Konservative Folkeparti]]. Foreningen repræsenterer i dag de borgerlige studerende på Københavns Universitet<ref>https://ks.dk/kbh/ jf. KS er Københavns Universitets borgerlige studenterorganisation. 5 marts 2021</ref>.
 
Konservative Studerende stiller op til Universitets valget på Københavns Universitet. Ved valget i 2019 blev Konservative Studerendes valgplakater revet ned, hvor der på plakaten var en [[Sombrero]] og teksten "Nej til identitetspolitik".<ref>https://www.bt.dk/samfund/valgplakater-revet-ned-fra-koebenhavns-universitet-forundret-og-forarget</ref> Sombreroen værende en reference at Københavns Universitet havde forbudt fester med stereotyper.<ref>https://www.dr.dk/nyheder/indland/koebenhavns-universitet-forbyder-kraenkende-udklaedning</ref>
 
I dag er Konservative studerende samlet under sloganet " Ytringsfrihed, Forskningsfrihed, Tankefrihed" og støtter op om at chicago principperne bliver indskrevet i Universitetsloven.<ref>https://uniavisen.dk/mere-ytrings-og-tankefrihed-mindre-koensaktivisme-og-kraenkelseskultur/</ref>
 
 
== Fakulteter ==