Orkan-klassen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Bot: fjern gamle interwiki-links
No edit summary
Linje 39:
| småbåde=
}}
'''Orkan-klassen''' blev udviklet under navnet Projekt 151 i det tidligere [[DDR]]. De var den første større klasse af [[Missil|missilfartøjer]] der blev udviklet i [[DDR]]. I [[Volksmarine|Volksmarinen]] blev de betegnet som små missilfartøjer (Kleine Raketenschiffe). De skulle afløse Osa-Klasse, og var også udviklet til eksport til [[Sovjetunionen]] og andre fæller i [[Warszawapagten]].
 
Der blev igangsat byggeri af fire enheder til den østtyske marine. Tre enheder var operative ved DDR's opløsning, men den fjerde blev aldrig færdigbygget. Officielt blev bådene overdraget til [[Deutsche Marine]], men her blev de fundet uegnet til yderligere tjeneste. To af de tre både blev i [[1993]] ombygget og overført til den tyske [[kystvagt]].
 
Yderligere tre enheder blev bygget efter Tysklands genforening og solgt til [[Marynarka Wojenna Rzeczypospolitej Polskiej]]. De polske enheder blev leveret med kun en del af udstyret, hvorefter resten blev opgraderet til vestlig standarder. Klassens primære våben blev det [[Sverige|svenske]] antiskibsmissil RBS15. I Polen bliver klassen benævnt [[korvet]]ter.
 
{| class="wikitable"