Løgten: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Tilføjet et ordsprog baseret på ruten.
Tags: Tilbagerullet Visuel redigering
m Gendannelse til seneste version ved 62.44.138.61, fjerner ændringer fra 188.183.78.100 (diskussion | bidrag)
Tag: Tilbagerulning
Linje 45:
Skødstrup, som oprindeligt bebyggelsesmæssigt var adskilt fra Løgten, har en af Danmarks ældste kirker, [[Skødstrup Kirke]]. I Løgten er der opført et højhus med 20 luksusboliger. Byggeriet er opført omkring en gammel silo, der har fået navnet [[Siloetten]]. Landsbyen Segalt ligger lige nord for byen og er bebyggelsesmæssigt, næsten vokset sammen med Løgten, her ligger [[Segalt Mølle]], som er den eneste mølle med 6 vinger i Danmark.
 
Beliggenheden ved [[Grenaabanen]] og ikke så langt fra byen [[Mørke (by)|Mørke]] har givet inspiration til vendingen: ''"Hvis du glemmer Løgten, må du stå af i Mørke"'' (Skal læses ''"Hvis du glemmer lygten, må du stå af i mørke"'') eller den mere kendte blandt skoleelever: ''"Hvis du pisser i Løgten, må du skide i Mørke"''.
 
Danmarks næststørste slikproducent [[Carletti]]<ref>https://www.food-supply.dk/article/view/262436/carletti_gar_i_offensiven</ref>, kendt for bla [[P-tærte|P-tærter]], Skumbananer og Evers bolcher, er beliggende i Skødstrup.<ref>http://carletti.dk/Historien-798.aspx</ref>