Wikipedia:Flytteforslag/Belarus: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Flyt tilbage
Tilføjelse
Linje 4:
:{{Sflyt}} - som forslagsstiller [[Bruger:Rmir2|Rmir2]] ([[Brugerdiskussion:Rmir2|diskussion]]) 19. mar 2021, 14:51 (CET)
:{{Sflyt}} - Fordi Udenrigsministeriet ændrer navnet, ændrer det sig ikke i læsernes bevidsthed, og jeg er overbevist om at Hviderusland i meget lang tid vil være det mest brugte navn på dansk, og det er det vi skal bruge, jvnf. [[Wikipedia:Navngivning]]: ''Generelt om navngivning på Wikipedia kan man sige, at artiklerne skal hedde dét, som de fleste dansktalende vil finde naturligt, samtidig med at henvisninger til disse sider kan laves naturligt og uden alt for mange problemer.'' Det er i øvrigt dårlig sil at flytte noget så vigtigt som et landenavn uden forudgående diskussion. [[Bruger:Nico|Nico]] ([[Brugerdiskussion:Nico|diskussion]]) 19. mar 2021, 17:09 (CET)
:{{Sflyt}} - Afgjort enig med forslagsstiller (og med [[Bruger:Nico]]). [[Bruger:FelixFilm2006]] har uden forudgående diskussion flyttet siden med begrundelsen "Det officielle navn er blevet ændret af Udenrigsministeriet" – med henvisning til en nyhedsartikel hos TV 2 af dags dato (se [https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-03-19-udenrigsministeriet-aendrer-hvideruslands-navn]). I artiklen linkes imidlertid til et opslag på Udenrigsministeriets Twitter-profil (se [https://twitter.com/DanishMFA/status/1372596504440025094]), som lyder: "Udenrigsministeriet vil fremover bruge navnet Belarus i stedet for Hviderusland. "Det er på tide, at vi benytter den betegnelse, som efterspørges fra det belarusiske civilsamfund og befolkning", siger @JeppeKofod."." At Udenrigsministeriet fremover ønsker at "bruge" navnet Belarus frem for Hviderusland og samtidig udtrykker en holdning om, at det er "på tide at benytte" denne betegnelse har ikke noget med en officiel navneændring at gøre, sådan som [[Bruger:FelixFilm2006]] påstår. På sin brugerside har [[Bruger:FelixFilm2006]] skrevet sætningen "jeg vil gerne skrive ting, okay?", og det er helt "okay" - men de ting, som man skriver her på Wikipedia skal bare overholde en række retningslinjer, blandt andet relevans og korrekt kildebrug. At lade sig lede af en tvetydig nyhedsoverskrift hos TV 2 er ikke særlig relevant. (I øvrigt bedes [[Bruger:FelixFilm2006]], hver gang han foretager en redigering, udfylde feltet "Opsummér redigering", hvilket han så godt som aldrig gør (se [[Speciel:Bidrag/FelixFilm2006]]).) - [[Bruger:Wikibruger|<span style="color:#F08020; font-family:Arial Black">Wikibruger</span>]] • [[Brugerdiskussion:Wikibruger|<span style="color:#2D812D; font-family:Monotype Corsiva">Du kan skrive til mig her...</span>]] • [[Speciel:Bidrag/Wikibruger|♂]] 19. mar 2021, 17:26 (CET)