Primærrute 28: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m →‎Fremtidigt forløb: trænger til opdatering
m Datomærker for artikler hvor enkelte passager behøver uddybning
Linje 68:
 
== Fremtidigt forløb ==
[[Vejdirektoratet]] er i gang med at bygge en ny [[motortrafikvej]] mellem [[Vandel]] og [[Bredsten]], som forventes åbnet i [[2012]].{{hvornår?|dato=2021}} Vejen bliver bygget som [[2+1-vej]], parallelt med den eksisterende landevej. Efter åbningen vil primærrute 28 blive flyttet over på den nye vej.
 
[[Vejle Kommune]] er ved{{hvornår|dato=2021}} at planlægge en ny motortrafikvej mellem [[Ødsted]] og [[Europavej E45|E45]], kaldet "[[Borgmestervejen]]". Når den åbner vil primærrute 28 blive omlagt, så den fra Bredsten følger landevej 510, Vingstedvej, indtil Ødsted, og herfra følger den nye vej. Primærrute 28 vil slutte i et tilslutningsanlæg til [[Østjyske Motorvej]].
 
For at ruten fra Bredsten til Snoghøj ikke skal være uden rute, bliver [[sekundærrute 473]] forlænget fra dens nuværende afslutning nær [[Gadbjerg]] til Østjyske Motorvejs tilslutningsanlæg 61. Fra Gadbjerg til Bredsten vil rute 473 forløbe sammen med rute 176, og fra Bredsten vil den så følge den nuværende rute 28. Strækningen fra Østjyske Motorvej til Snoghøj vil blive til sekundærrute 174.<ref>[http://webapp.vd.dk/vejregler/pdf/VRA-V534_Fjern-og-naermaalskatalog_(pub).pdf Fjern- og nærmålskatalog]</ref>