Queen Mary 2: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Rettet teknisk beskrivelse
Tags: Tilbagerullet Mobilredigering Mobilwebredigering
EPO (diskussion | bidrag)
m Gendanner - Oplysningen står der allerede
Tag: Manuel tilbagerulning
Linje 34:
| besætning = 1253
}}
'''[[Royal Mail Ship|RMS]] Queen Mary 2''', også benævnt '''QM2''', er pt. verdens fjerdestørste krydstogtskibsklasse og verdens syvendestørste [[passagerskib]]. Queen Mary 2 er verdens største og hurtigste ocean liner. Det er ikke at forveksle med et almindeligt krydstogtskib. Det startede på sin [[jomfrurejse]] i [[Southampton]] den [[12. januar]] [[2004]]. Rederiet [[Cunard Line]] byggede det som efterfølger til et tidligere skib med samme navn, ''[[RMS Queen Mary|Queen Mary]]'', som i sin tid også var et af verdens største passagerskibe og sejlede over [[Atlanterhavet]] i perioden [[1936]] til [[1967]].
 
Queen Mary 2 var ved søsætningen verdens største skib, men blev i [[maj]] [[2006]] overgået af ''[[Freedom of the Seas]]'' fra rederiet [[Royal Caribbean International]], som i 2009 blev overgået af ''[[Oasis of the Seas]]''. Queen Mary 2 har blandt andet 15 [[restaurant]]er, fem [[svømmebassin]]er, et [[casino]], et kæmpe [[dansegulv]] og et [[planetarium]] om bord. Queen Mary 2 er flagskibet hos Cunard-rederiet og gennemfører regelmæssige transatlantiske overfarter. Skibet konstrueredes med det formål at erstatte ''[[Queen Elizabeth 2]]'' (''QE2''), som var rederiets flagskib fra [[1969]] til [[2004]].
 
Egentlig hedder skibene RMS ''Queen Mary'', ''Queen Elisabeth'' osv., hvor RMS står for "Royal Mail Steamer" (Kongelig postdamper), hvilket nu betyder "Royal Mail Ship (Kongeligt postskib). De nye passagerskibe bruger ikke mere [[Vanddamp|damp]] som fremdriftsmiddel men anvender moderne [[gasturbine]]r og [[dieselgeneratorer]], som producerer tilstrækkelig kraft til de fire elektriske motorer, der får skibets fire [[skibsskrue|skruer]] til at dreje rundt. Samtidig er Queen Mary 2 enet oceantransatlantisk passagerskib, dvs. et liner[[krydstogtskib]] der er designet og udrustet til transatlantisk servicekrydstogter mellem EuropaAmerika og USAEuropa (evt. Afrika).
 
== Design og indretning ==