Wikipedia:Lua: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Linje 77:
Hvis der modelleres efter paradigmet [[Model–view–controller]] (MVC) så er Lua-script delvist i «model» og «view», men kun i ringe grad i «controller». Den sidste er hovedsageligt drevet af Javascript i browseren. I nogen grad kan Lua blive del af controlleren, men da via serverens API.
 
=== BegrensningerBegrænsninger i Wikipedia ===
* Lua-koden kjøreskøres barealene når en side tolkesfortolkes – det vil sisige når en side lagresgemmes, forhåndsvises, etc. – og Lua kan barekuninndatainput som tekststrengertekststrenge sendt med <code><nowiki>{{#invoke:}}</nowiki></code> og som det er muligmuligt åat hente fra ''frame.expandTemplate'', ''frame.preprocess'', osv.
* Wikitekst som sendes utud fra Lua blirbliver ikke bearbeidetbearbejdet yderligere, så i malerskabeloner og allal annenanden [[Wikipedia:TransklusjonTransklusion|transkluderingtransklusion]] vil teksten vises som den er.
* LenkerLinks av typen <nowiki>[[Wikipedia:HjelpHjælp|]]</nowiki> fungerer ikke som utdatauddata fra Lua – de skal skrives eksplisitteksplicit som <nowiki>[[Wikipedia:HjelpHjælp|HjelpHjælp]]</nowiki>.
* DetDer er heller ingen annenanden behandling avaf innholdetindholdet, for eksempel åat erstatte <code>~~<nowiki/>~~</code> med signaturer.
* Lua-koden på en side er begrensetbegrænset til maks 10 sekunder CPU-tid på serveren.
* For en delvis liste av begrensingerbegrænsinger, se [[mw:Extension:Scribunto/Lua reference manual#Differences from standard Lua]].
 
=== Din sandkasse ===