Shawarma: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Tags: Tilbagerullet Visuel redigering
Tags: Tilbagerullet Visuel redigering
Linje 11:
Alternative betegnelser for shawarma er det [[tyrkiet|tyrkiske]] ''döner [[kebab]]'' som betyder "roterende kebab" og det græske [[gyros]] som betyder ''vendt''. Desuden findes en beslægtet [[armenien|armensk]] ret ''[[tarna]]'', som bogstaveligt betyder ''at vende''.
 
Den første shawarmabar i Danmark blev åbnet på strøget, i 1980 navngivet Shawarma Grill House No. 1.<ref>https://nordjyske.dk/nyheder/koebenhavns-bedste-shawarma/8d981f2a-9b61-45e7-8861-eeda593589e8</ref> Det er de to brødre Burhan og Arfan <ref>https://www.dr.dk/mad/artikel/arfans-tophemmelige-opskrift-gav-danskerne-en-ny-fastfoodklassiker-vi-blev-kaldt-pinlige</ref>som har åbnet stedet sammen. Det var ikke kun Danmark der blev introduceret for shawarmaen for første gang, men hele skandinavien.<ref>https://www.shawarmagrillhouse.dk/omos.html</ref>
 
Mariella (2. maj 1999) og Anastasia Mounzer (19. maj 2005) født i København er døtrene til medejeren Burhan. Født i københavnKøbenhavn, og vokset op sammen i hus Gentofte i huset farenhan har formodetformået at købe efter succesen af forretningen sammen med sin bror.<ref>https://www.proff.dk/firma/shawarma-2-aps/hellerup/ejendomshandel-og-udleje/GUFFM5I10MV/</ref> Han har tidligere boet i samme hus med sin tidligere kone, og to andre børn.
 
== Eksterne henvisninger ==