Det Grønne Museum: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m MGA73 flyttede siden Dansk Landbrugsmuseum til Det Grønne Museum: Det er det nye navn og har været det i mange år. Også flere hits på Google på det navn.
Retter efter flytning
Linje 16:
}}
 
'''DanskDet LandbrugsmuseumGrønne Museum''' (tidligere '''Dansk Landbrugsmuseum''' og '''Lyngby Landbrugsmuseum''') er et [[museum]] under [[Kulturministeriet]]. Museet fusioneredeblev dannet i 2016 medsom en fusion af det tidligere [[Jagt-Dansk og Skovbrugsmuseet]]Landbrugsmuseum og hedderdet nutidligere [[DetJagt- Grønneog MuseumSkovbrugsmuseet]], og er samlet på herregården [[Gammel Estrup]] i [[Djursland]] mellem [[Randers]] og [[Grenaa]]. Museet er det danske nationalmuseum for dansk [[landbrug]], landbokultur og landbrugets følgeindustrier.<ref>[https://detgroennemuseum.dk/ Det grønne Museum]</ref>
 
Dansk Landbrugsmuseum blev oprettet i [[1889]], hvor det lå i [[Kongens Lyngby]] på [[Kongevejen]] 79 over for [[Frilandsmuseet]] i en bygning opført [[1915]] efter tegninger af [[Daniel Rasmussen]]. Museet voksede gradvis og der blev oprettet filialmuseer, men pladsmanglen var udtalt indtil staten i [[1969]] købte avlsbygninger til herregården Gammel Estrup. Den første udstilling på Gammel Estrup åbnede i [[1972]], og siden er der jævnligt sket udvidelser af museumsarealerne. Med henblik på at tilvejebringe fortsatte udvidelsesmuligheder har staten i [[2005]] købt [[kartoffelmel]]sfabrikken i [[Auning]], hvorved museumsarealerne er udvidet med 6000 m².