Buddha: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
farm your own xp your fucking dumb fuck bacon
Tags: Tilbagerullet Visuel redigering
m Undid edits by 2A06:4001:B1B0:0:4834:806A:EB15:3B13 (talk) to last version by Steenthbot: reverting vandalism
Linje 1:
[[Fil:Hong Kong Budha.jpg|thumb|Tian Tan Buddha" - Lantau Island, [[Hong Kong]]]]'''Buddha''', saidfra "farm[[sanskrit]] your''budh'' own xpoplyst, yourkan fuckinghenvise dumbtil fuckden bacon"historiske Buddha [[Siddharta Gautama]] eller til andre, der har opnået den samme grad af oplysning.
 
Buddha er et æresnavn der på sanskrit betyder 'den opvakte' eller 'den oplyste' og sigter til den åndelige erkendelse Siddhartha Gautama opnåede som 35-årig efter at have levet seks år som omvandrende asket<ref>Anders Dræby 2018 “Livskunsten”. Akademisk Forlag, kapitel 2</ref>.
 
Gautama Buddha er altid afbilledet tynd. Billeder og figurer af Gautama Buddha er populære for tiden og den klassiske, feminine udstråling har betydet, at nogle tror, der er tale om en kvindelig Buddha. Det er dog Gautama Buddha.
 
Den "tykke mand" som oftest antages at være Buddha, hedder faktisk Budai (kinesisk) eller Hotei (japansk) og var en kinesisk munk kendt for sit gode humør. Hans navn betyder "Stofsæk" og henviser til den sæk, han altid har med sig.
 
== Se også ==