Græshoppebroen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Fjernede Kategori:Broer i Danmark; Tilføjede Kategori:Vejbroer i Danmark ved hjælp af Hotcat
→‎top: Rettet grammatik
Tags: Mobilredigering Redigering via mobilapp Redigering lavet i Android appen
Linje 3:
'''Græshoppebroen''' eller '''Karrebæksmindebroen''' forbinder [[Karrebæksminde]] med [[Enø]] ved [[Næstved]].
 
Den nuværende Karrebæksmindebro, er en [[klapbro]] med en kontravægt på ca. 100 ton,. denneDenne består af 14,8 tons gamle hestesko og 5 tons akselstål, og hele broen vejer 200 ton.
Da broen blev indviet i [[1936]], fremstod den i en grå farve, men i [[1988]] tog [[Karrebæk/Karrebæksminde Erhvervsforening]] initiativ til renovering af Karrebæksmindebroen,. grundenGrunden var 50-året for ibrugtagningen af broen. Man får kunstneren Tonny Hofman til at udsmykke broen, som en græshoppe.
 
Den [[16. juli]] [[1988]], bliver broen døbt græshoppen,. navngivningenNavngivningen blev foretaget af Havne- og byrådsmedlem [[Birgit Jørgensen]], der også var formand for Havnens jubilæumsudvalg. Samtidig blev der sluppet 60 levende ''græshopper'' fri.
Den lokale musiker Bjarne Nilsson skrev en sang til broen.
 
I 2003 slår broen revner, og den bliver igen renoveret, men dog ikke malet i sin grønne græshoppefarve.
 
I 2005 tager Karrebæk/Karrebæksminde Erhvervsforening igen initiativ til, at græshoppen skal udsmykkes, og man vælger en ung Næstved -kunstner, [[Lizette Rosager]], til at udsmykke broen. Udsmykningen er dog en stor udgift for foreningen, men den får til sidst samlet de nødvendige 280.000 kr., som projektet løber op i.
Den [[3. juni]] [[2006]], bliver Græshoppen afsløret i en ny skikkelse,. afsløringenAfsløringen blev foretaget af byens borgmester [[Henning Jensen (f. 1946)|Henning Jensen]].
 
Broen har bibeholdt sin oprindelige grønne farve, men har fået ny ansigtsmarkering og følehorn, der er udført af godt 1000 kg. [[kobber]].