Hjemsted Oldtidspark: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Orla Madsen var direktør for Museum Sønderjylland Kilde: https://www.linkedin.com/in/orla-madsen-67254910/
m opdateret
Linje 15:
| network =
}}
'''Hjemsted Oldtidspark''' også kendt som '''Hjemsted - Danernes Verden''' var et museum ved [[Skærbæk (Tønder Kommune)|Skærbæk]] tæt ved [[Rømø]].

Museet beskæftigerbeskæftigede sig med [[jernalderen]] og bestårbestod af et underjordisk [[museum]] og et udendørs område med rekonstrueredenyopførte jernalderhuse.
 
Selve museet er først opført i 1996, men parken er opstået i forbindelse med de udgravninger, som blev gennemført i Skærbæk i [[1970'erne]]. Den blev etableret med penge fra [[Arbejdsmarkedets Feriefond]].<ref name="fremtid">[https://jv.dk/artikel/et-kig-ind-i-fremtiden-s%C3%A5dan-skal-hjemsted-banke-tage-sig-ud-i-2021 Et kig ind i fremtiden: Sådan skal Hjemsted Banke tage sig ud i 2021]. ''[[JydskeVestkysten]]''. Hentet 8/4-2020</ref>
Line 30 ⟶ 32:
 
Fredag d. [[25. oktober]] [[2019]] havde parken sin sidste offentlige åbningsdag eftersom [[Tønder Kommune]] har solgt området til et konsortium, der har til hensigt at udvikle det til [[campingplads]].
 
== Museet ==
I det underjordiske museum er udstillet fundene fra udgravningen Hjemsted banke. Den oprindelige landsby stammer fra mellem 500 f.Kr. og 450 e.Kr. Udstillingen indbefatter bl.a. [[våben]], [[værktøj]] og grave. Udstillingen er delt i to. Den ene del omhandler den danske jernalder i Hjemsted, og den anden del viser romerne og [[Romerriget]].
 
Museumskælderen i Hjemsted Oldtidspark drives af [[Museum Sønderjylland]], mens tilsynet varetages af [[Haderslev Museum Arkæologi]].<ref>[http://www.hjemsted.dk/index.php/museum-2/udstilling Udstilling], [http://www.hjemsted.dk/ hjemsted.dk], hentet 28/4-2013</ref>
 
== Parken ==