Gambling: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
skifter billede
fjerner vrøvl om sproglig oprindelse, hasard er lånt fra fransk ("via spansk azar fra arabisk az-zahr 'terningen' " ifl. Ordnet). "Nyere tid" er for upræcist, bedre at udelade, hvis vi ikke har en kilde på årtiet.
Linje 1:
[[File:Card games and game tokens 01.jpg|thumb|[[Spillekort|Kort]] og [[jeton]]er i et spil [[poker]].]]
'''Gambling''' er oprindeligt[[væddemål]] etog engelskspil ordom penge, someller nuandre også er blevet en hel almindelig delting af detøkonomisk danske sprogværdi. DetSpillene kan enten være [[hasardspil]], hvor vinderen bestemmes rent tilfældigt, eller det kan være spildygtighedsspil hvor spillerens evner har betydning (fx [[poker]]).
Typisk afgøres udfaldet indenfor en relativ kort tidshorisont, men dette behøver dog ikke nødvendigvis at være tilfældet.
 
Ordet har i dag nærmest erstattet det gamle danske/engelske ord ''"hasard" ''- som direkte oversat fra engelsk betyder risiko. Gambling vil sige at lave et [[væddemål]] om penge, eller andre ting af økonomisk værdi. Det primære formål er at vinde yderligere penge og/eller yderligere materielle goder. Typisk afgøres udfaldet indenfor en relativ kort tidshorisont, men dette behøver dog ikke nødvendigvis at være tilfældet, hvilket for eksempel ikke er tilfældet når man tegner en [[bilforsikring]] eller en hvilken som helst anden form for forsikring. Ved gambling er der altsåaltid en risiko og usikkerhed om udfaldet af det, man har spillet om.<ref>[http://www.gambling.dk/forums/gambling-en-definition-på-gambling-hvad-er-gambling.asp En definition på gambling]</ref>. At '''gamble''' er at spille om penge. Ordet er ligeledes i nyere tid overtaget direkte fra [[engelsk (sprog)|engelsk]].
 
Ordet er lånt fra [[engelsk (sprog)|engelsk]].
== Referencer ==
 
== Henvisninger ==
{{Reflist}}