Jesper Hendze: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
+ links
nogle flertydig-og linkfix
Linje 1:
'''Jesper Hendze''' (født [[26. maj]] [[1955]] i [[Undløse]], [[Danmark]]) er en dansk [[komponist]], [[slagtøj]]spiller, [[guitarist]] og [[lærer]].
 
Hendze voskede op i [[Odense]], hvor han som ung startede som guitarist i lokale [[rock]]bands i byen. Han studerede senere slagtøj på [[Det Fynske Musikkonservatorium]] i årene (1980-1987), og forsatte sine studier på [[State University of [[New York]] i [[Buffalo (New York)|Buffalo]], [[USA]] (1987-1988). Efter sin tilbagevenden til Danmark, studerede Hendze komposition på [[Det Jyske Musikkonservatorium]], hvor hans lærere var [[Per Nørgård]] og [[Karl Aage Rasmussen]], hvorefter han debuterede som komponist i (1993).
Han har skrevet [[orkesterværk]]er, [[kammermusik]], [[solo (musik)|solo]]stykker for mange instrumenter, [[elektronisk musik]]musik, [[skole]]værker, [[salme]]r og musik for [[jazz]] og [[rock]]bands. Hendze har undervist i slagtøj og komposition på flere musikskoler i landet. Han specialiserede sig i [[computer]][[notation]], som han også underviste i bla. på Det Fynske Musikkonservatorium. Hendze har selv været udøvende musiker på både slagtøj, og som [[trommeslager]] i [[rytmisk]]e orkestre, og begivenheder. Hans værker bliver jævnligt opført på [[moderne]] tonekunstneres festivaller, såsom den Odenseanske musikfestival [[Musik-Høst]].
 
== Udvalgte værker ==
 
* ''"Tidsomvendelse"'' (1984) (trukket tilbage) - for [[Klarinet]], [[solo (musik)|solo]] [[slagtøj]] orkester
* ''"Kiks"'' (1987) - for [[marimba]]/[[vibrafon]] og orkester
* ''"Blomme skrællede tomater"'' (1987) - for vibrafon og orkester
Linje 30:
 
{{Komponiststub}}
{{trommeslagerstub}}