Forskel mellem versioner af "Eigtveds Pakhus"

24 bytes tilføjet ,  for 4 måneder siden
direkte link
Tags: Mobilredigering Redigering via mobilapp Redigering lavet i iOS appen
(direkte link)
Bygningen, der er 93 m lang og 12,5 m bred, blev opført fra [[1748]]-[[1750]] og har sit navn efter dens bygherre, hofbygmester og arkitekt [[Nicolai Eigtved]]. Den er opført i [[kalksten]] fra [[Saltholm]], beklædt med [[sandsten]] udvendig og har en bærende konstruktion af fyrretræsbjælker fra [[Pommern]]. I [[1918]] blev pakhuset beskåret med 2 fag mod havnen. En brand i [[1934]] betød, at trækonstruktionen i de østlige fag blev delvist fornyet.<ref>{{Cite web |url=http://anubis.dkuug.dk/JTC1/SC2/WG2/docs/eigtved.html.da |title=Meeting Place<!-- Bot genereret titel --> |access-date=28. marts 2009 |archive-date=13. marts 2005 |archive-url=https://web.archive.org/web/20050313154300/http://anubis.dkuug.dk/JTC1/SC2/WG2/docs/eigtved.html.da |url-status=yes }}</ref> Frem til [[1976]] fungerede det som lager for [[Asiatisk Kompagni]]. Størstedelen af bygningen fungerede som lager, mens stueetagen rummede et såkaldt kramkammer, hvor kunderne kunne besigtige varerne.
 
[[Boligministeriet]] overtog bygningen i [[1972]] sammen med de tilhørende arealer på Asiatisk Plads. Frem til [[1976]] anvendtes den fortsat som pakhus. Efterfølgende blev den restaureret under ledelse af [[Erik Møller (arkitekt)|Erik Møllers]]s tegnestue, og siden [[1. februar]] [[1982]] har bygningen været anvendt af [[Centraladministration]]en til møder og konferencer samt til diverse repræsentative formål.
 
== Kilder ==
Anonym bruger