La Rochelle: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ny side: thumb|right|300px|La Rochelle '''La Rochelle''' er en by og kommune i det vestlige Frankrig og havn ud mod Atlanterhavet. ...
(Ingen forskel)

Versionen fra 12. jan. 2007, 00:03

La Rochelle er en by og kommune i det vestlige Frankrig og havn ud mod Atlanterhavet. Den er endvidere hovedby (præfektur) for departementet Charente-Maritime. Byen er forbundet til øen med en 2,9 km bro, som blev færdiggjort i 1988. Den har omkring 125.000 indbyggere og skibsværfts-, fiske- og kemisk industri er hovederhvervene.

La Rochelle

La Rochelle var en af Huguenotterne vigtigste støttepunkter. I kong Ludvig XIIIs tid blev byen belejret af kardinal Richelieu og indtaget i 1628.

I 1844 skrev Alexandre Dumas romanen De Tre Musketerer, hvor en del af handlingen foregår i La Rochelle.

Under 2. verdenskrig etablerede Tyskland en ubådsbase ved La Pallice (den primære havn i La Rochelle), som er brugt i filmen Das Boot. Ubådsscenerne i India Jones III: Jagten på den forsvundne skat er også optaget i La Rochelle.

La Rochelle var en af de sidste franske byer som blev befriet i slutningen af krigen. En belejring fandt sted mellem 12. september 1944 og 7. maj 1945, hvor byen med øerne Ré og Oléron blev holdt af 20.000 tyske soldater med en vice-admiral i spidsen. Efter forhandlinger med den franske flåde kaptajn Meyer og den tyske kapitulation den 7. maj, kunne franske tropper marchere ind i byen den 8. maj.

Fransk geografiSpire
Denne artikel om Frankrigs geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi