Norwegian: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ret infoboks
Opdateret informationer i en meget gammel artikel. Der mangler stadig betydelige opdateringer.
Linje 27:
|internetside = http://www.norwegian.dk
}}
'''Norwegian Air Shuttle''', bedre kendt som '''Norwegian''', er et [[Norge|norsk]] [[lavprisflyselskab]], som flyver til flere destinationer fra og i [[Europa]],Norden [[Nordafrika]]til ogresten [[MellemøstenEuropa]]<ref>[http://www.norwegian.com/dk/destinationer/artikler/ Norwegian, destinationer i Europa]</ref>. Selskabet er det største lavprisflyselskab i Danmark.
 
Flyselskabet opererede per juniseptember 20152021 med 9051 flyvemaskiner: 3af [[Boeing 737]]-300 og 87typen Boeing 737-800 og driver resten af sin flåde, 8 langdistancefly af typen [[Boeing 787 Dreamliner]], via et datterselskabNG.
 
Selskabets [[administrerende direktør]] per [[2015|2021]] er [[BjørnGeir Kjos]]Karlsen.
I forbindelse med flyselskabet [[Sterling Airlines|Sterlings]] konkurs i 2008 overtog Norwegian mange af Sterlings tidligere ruter fra [[København]] den [[6. november]] [[2008]]. Norwegian flyver fra flere danske lufthavne til en række destinationer<ref>[http://www.norwegian.com/dk/fly/rutekort/ Norwegian Rutekort]</ref>. Ud over destinationerne i Europa, Afrika og Mellemøsten, flyver Norwegian også gennem datterselskabet [[Norwegian Long Haul]] både til flere destinationer i [[USA]] og til [[Bangkok]] i [[Thailand]] fra [[Københavns Lufthavn]].
 
På grund af omfattende rejserestriktioner pålagt af myndighederne over hele verden var Norwegian, sammen med resten af den globale luftfartsbranche, hårdt ramt af corona-krisen. Selskabet gennemgik i den forbindelse en betydelig rekonstruktion, hvor selskabets kreditorer gik med til en betydelig sænkelse af gælden, samtidig med at selskabet indhentede ny kapital på Oslo Børs.
Selskabets [[administrerende direktør]] per [[2015]] er [[Bjørn Kjos]].
 
Selskabet har i følge koncernchef Geir Karlsen "aldrig været så konkurrencedygtigt, som det er i dag"<ref>https://finans.dk/erhverv/ECE13275477/ny-norwegianchef-aabner-for-at-deltage-i-europaeisk-fusionsbal/</ref>.
I februar 2014 blev det berettet, at Norwegian var det tredje mest forsinkede flyselskab i Europa kun overgået af de to russiske selskaber [[Transaero]] og [[UTair Aviation]].<ref>[http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2014/02/25/162857.htm Kun russiske flyselskaber er mere forsinkede end Norwegian i Europa]. Dr.dk. hentet 26/2-2014</ref> Ikke desto mindre blev Norwegian kåret som Europas bedste lavprisselskab for andet år i træk og modtog prisen Skytrax World Airline Awards i juli 2014.<ref>[http://www.dn.no/nyheter/naringsliv/2014/07/15/1538/Norwegian/vant-prestisjefull-karing-igjen Dagens Næringsliv]</ref>
 
Norwegian har over årene vundet et stort antal priser og anerkendelser for deres produkt, kundeservice og netværk.<ref>https://www.norwegian.com/dk/om-os/vores-historie/priser-og-anerkendelser/
 
</ref>
 
'''Pilotstrejke 2015'''
Line 41 ⟶ 45:
I marts 2015 blev Norwegian ramt af en pilotstrejke som medførte store forsinkelser hos flyselskabet og flere afgange blev også aflyst. 650 piloter lagde pres på Norwegian ved at nedlægge arbejdet, da de frygtede at det skandinaviske datterselskab som de var ansat i blev nedlagt, og at de i stedet blev ansat i et nyt selskab med dårligere kontrakter for piloter.<ref>[http://nyhederne.tv2.dk/samfund/2015-03-05-pilotstrejke-aflyser-22-norwegian-fly-i-danmark Pilotstrejke aflyser 22 Norwegian-fly i Danmark]</ref>
 
== Flåde (uopdateret) ==
{| class="wikitable"
|-