Klasselotteriet: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Billede
2021: Sammenlægning med Danske Spil
Linje 38:
=== 1999-2000: Første elektroniske trækning ===
Med moderniseringen af lotteriet fulgte også digitaliseringen. Frem til [[1995]] foregik trækningerne i Klasselotteriet manuelt og blev udført pr. håndkraft. Således blev samtlige numre og gevinstlodder i lotteriet håndtrillet af lotteriets medarbejdere. Til hvert nyt lotteri blev der trillet et helt nyt sæt med det samlede antal lodder og gevinster, der var i det pågældende lotteri. I april [[2000]] med trækning nummer 383 overgik trækningerne til at blive elektroniske. Den første version af et elektronisk trækningsprogram var udviklet i samarbejde med DTU i løbet af 1999.
 
=== 2021: Sammenlægning med Danske Spil ===
I juli 2021 indgik et bredt flertal i Folketinget en aftale om at sammenlægge Klasselotteriet med [[Danske Spil]].
<ref>https://fm.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2021/juli/sammenlaegning-af-danske-spil-og-klasselotteriet/</ref> I pressemeddelelsen oplyses det, at begrundelsen er, at regeringen forventer at en sammenlægning kan skabe positive effekter bl.a. i kraft af en fortsat digital omstilling og udvikling af initiativer, som skal fremme ansvarligt spil og modvirke bl.a. hvidvask og ludomani.
 
I november 2021 fremlagde finansministeren et aktstykke, der skal give den formelle tilladelse til, at der kan arbejdes videre med planerne om sammenlægningen.<ref>https://www.oes-cs.dk/aktstykker/2122-062.pdf</ref> Det oplyses samtidig at Klasselotteriet vil blive et helejet datterselskab under Danske Spil. Som led i processen vil statens ejerandel i Danske Spil blive øget fra 80 % til 80,95 %.
 
== Indflydelse ==