Monacos geografi: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m fix iw
m retter wikilink
 
Linje 4:
'''Fyrstedømmet [[Monaco]]''' er det næstmindste land i verden efter [[Vatikanstaten]] med et totalt areal på 1,95 km² og 4,4 km lange landegrænser. Kysten af Monaco ved [[Middelhavet]] er 4,1 km lang. [[Bystat]]en ligger 18 km øst for [[Nice]] i [[Frankrig]] og er omgivet af Frankrig på tre sider, mens Middelhavet udgør den fjerde side. Monacos maritime grænse strækker sig 22,2 km ud fra kysten. Det højeste punkt i Monaco er 161 meter over havet på sydsiden af [[Mont Agel]], som stiger til 1.109 meter over havet i Frankrig, og som er en del af de [[Maritime Alper]]. Landet har ingen naturressourcer.
 
Monaco er inddelt i fire bydele: [[Monaco-Ville]], som er den gamle by, og som ligger på en klippe i Middelhavet, [[La Condamine]], som er havneområdet, [[Monte Carlo]], som er det vigtigste boligområde og [[Fontvieille i (Monaco)|Fontvieille]], som er et nybygget område ved søen.
 
Fyrstedømmet er kendt for det smukke og kuperede landskab og det solrige [[middelhavsklima]] med milde, våde vintre og varme, tørre somre. Middeltemperaturen i januar og februar er 8 °C og i juli og august 26 °C.