Hans Tyrrestrup: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Information om kunstneren er en vigtig opdatering. Kilder: stavefejl er korrigeret - ikke lektion, men leksikon.
Tags: Tilbagerullet Visuel redigering
Fjerner version 11287637 af Tyrrestrup (diskussion) undlad venligst at slette eksisterende wikiformatering + links og kildehenvisninger
Tag: Omgjort
Linje 61:
| youtube = <!-- P1651 kan hentes fra Wikidata ɸ-->
}}
'''Hans Tyrrestrup''' (født [[23. august]] [[1944]] i [[Esbjerg]]) er en [[Danmark|dansk]] [[maler]], [[grafiker]] og [[digter]].
Maler og forfatter, født 1944 i Esbjerg.
 
Cand.mag. fra Aarhus og Københavns Universitet.
 
Tyrrestrups værker - malerier, akvareller, keramik, litografier - har været vist på talrige udstillinger i ind- og udland, og kunstneren er repræsenteret på museer og i samlinger. Han er medlem af danske og internationale sammenslutninger og er kunstneren bag en række væsentlige udsmykninger og bøger med og om kunst. Tyrrestrup er en international kunstner. Hans værker bringer ofte kunsten i dialog med historie, digtning og musik.
 
Tyrrestrup blev [[student]] fra [[Marselisborg Gymnasium]] i [[1964]] og [[cand.mag.]] i [[dansk (sprog)|dansk]] og [[idræt]] fra [[Aarhus Universitet|Aarhus]] og [[Københavns Universitet]]er i [[1972]]. Han specialiserede sig senere i nordisk [[dramaturgi]] og var frem til [[1994]] adjunkt og lektor ved [[Varde Gymnasium]]. Siden har han helliget sig kunsten fra sit atelier i landsbyen [[Thorstrup]] nord for [[Sig (Thorstrup Sogn)|Sig]]. Han har udstillet i Europa, Mellemøsten og USA og er repræsenteret på danske og udenlandske museer. Har modtaget en række legater og udsmykket kirker og offentlige bygninger. Kunstbøger og poesi er centrale genrer i hans forfatterskab.
== Kilder ==
* Kraks Blå Bog 2007-2015
* Dansk Kunst 1984-, Fogtdals Kunstlektion 1989
* Weilbachs KunstleksikonKunstlektion
* Fogtdals Kunstleksikon
* Weilbachs Kunstleksikon
* {{kid navn|4155}}