Cand.scient.pol.: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m + DJØF
m småret
Linje 1:
'''Cand.scient.pol.''', er en ([[embedseksamen]]latin i [[statskundskab(sprog)|latin]]: eller''candidatus/candidata politologi.scientiarum Uddannelsenpolitices''), findeser en [[Syddansk Universitetembedseksamen]], i [[Københavns Universitetstatskundskab]], ogogså [[Aarhuskaldet Universitet]]politologi.
 
Uddannelsen, der er normeret til at vare 5 år, findes på [[Syddansk Universitet]], [[Københavns Universitet]] og [[Aarhus Universitet]]. Den engelske betegnelse for uddannelsen er ''Master of Arts in Political Science''.
Politologi dækker over kerneområderne komparativ politik, international politik og forvaltning. Politisk teori og idehistorie regnes nogle steder også som et kernefag. Dertil kommer hjælpefag som sociologi, offentlig ret og økonomi, samt en mængde valgfag. Uddannelsen til cand.scient.pol indeholder desuden undervisning i samfundsvidenskabelig metode.
 
Politologi dækker over kerneområderne [[komparativ politik]], [[international politik]] og [[offentlig forvaltning]]. Politisk teori og idehistorie[[idéhistorie]] regnes nogle steder også som et kernefag. Dertil kommer hjælpefagandre samfundsvidenskabelige fag som sociologi, offentlig ret[[forvaltningsret]] og [[økonomi]], samt en mængde valgfag. Uddannelsen til cand.scient.pol indeholder desuden undervisning i samfundsvidenskabelig metode. og [[videnskabsteori]].
Cand.scient.pol'er bliver fx ansat i centraladministrationen, amter og kommuner, interesseorganisationer og det private erhvervsliv.
 
Cand.scient.pol.'er bliver ansat i [[centraladministration]]en, regioner og kommuner, [[interesseorganisation]]er og det private erhvervsliv. Cand.scient.pol.'er er trods navnet organiseret i [[Danmarks Jurist- og Økonomforbund]].
 
{{Samfstub}}