Selvkonfigurerende radionet: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m småændr
ændret
Linje 1:
Et '''selvkonfigurerende radionet''' består af et eller typisk flere [[Trådløs basisstation|trådløse basisstationer]] (incl. alm. computere) med selvkonfigurerende radionet-software til dækning af et større [[hotspot (datanet)|hotspot]]-område.
 
Den '''selvkonfigurerende radionet-software''' varetager:
*[[Router|Routningen]] mellem de trådløse basisstationer og computere. Det kan også blot være i form af switchningswitching som i WDS (Wireless Distribution System).
*Routning til de trådløse basisstationers og computeres evt. [[internetforbindelse]]r. Hvis der en internetforbindelse er denne routning obligatorisk.
*Evt. [[NAT]], [[DHCP]] og [[firewall]].
 
==Selvkonfigurerende radionet i praksis==
Nogle trådløse basisstationer og mange computere kan bringes til at anvende et [[Linux]] styresystem, hvilket muliggør mere intelligent anvendelse af den trådløse basisstation/trådløse netkort i f.eks. et '''selvkonfigurerende radionet''' med '''MobileMesh'''-software. Kig under de eksterne henvningerhenvisninger.
 
Mange trådløse basisstationer og trådløse netkort med [[driver]] kan sættes op til at anvende WDS (Wireless Distribution System), som er en [[IEEE]] [[standard]]. Kig under de eksterne henvningerhenvisninger.
 
==Se også==