Procida: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Thijs!bot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: hu:Procida
No edit summary
Linje 1:
[[Image:Procida terra murata.jpg|thumb|300px|Kig på Procida fra Kap Pizzaco.]]
 
'''Procida''' er en lille [[ø]] tilhørende [[Italien]]. Den ligger i [[Napoli-golfen]] som søsterø til [[Capri]] og [[Ischia]]. Den er forbundet med den lille, ubeboede ø, [[Vivara]] med en gangbro. Øen har et areal på 4,1 km², og den har 10.694 indbyggere ([[2004]]). Den er dermed Italiens tættest befolkede ø. Der er færgeforbindelse til [[Pozzuoli]] og [[Napoli]] på det italienske fastland og til naboøen [[Ischia]]. Øens højeste punkt, Terra Murata, befinder sig 91 m.o.h.
 
Øen er af vulkansk oprindelse og er opstået gennem udbrud fra fire forskellige vulkaner, der alle er udslukte. På øens højeste punkt, Terra Murata, ligger en gammel borg. Trods den store befolkningstæthed på øen, findes der også ubebyggede områder på øen, og der dyrkes flere steder citroner.
{{geostub}}
 
Øen er bl.a. blevet kendt gennem [[Elsa Morante]]s roman ''Arturos ø'', der foregår på Procida. I de seneste år er øen også blevet brugt til filmoptagelser, idet dele af bl.a. ''Postbudet'' og ''The talented Mr. Ripley'' er optaget her.
 
[[Kategori:Italienske øer]]