Cykellygte: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Rettet 120 blink i sekundet til 120 blink i minuttet
Linje 18:
 
== Induktionslygter ==
En induktionslygte ved navn [[IFlash]] produceret i [[Taiwan]] for firmaet [[ReElightReelight]] er en nyere type lygtecykellygte, der anvender [[induktion]]sprincippet, hvorved man kan frembringe en strøm i en spole ved magnetisk påvirkning. Lygterne bruger derfor ikke batteri.
 
Denne type[[Reelight]]s lygter har [[magnet]]er fastmonteret på hjulenes eger og en lygte med [[spole]] monteret på [[stel]]let ud for magneterne. Når hjulet kører rundt, induceres en strøm i spolen, og denne leverer energi til lygten. Da der ikke er nogen direkte kontakt mellem magnet og spole er friktionen stort set ikke-eksisterende. Lygterne kan ikke slukkes, så når cyklen kører, er de altid tændt, hvilket svarer til [[kørelys]], som vi kender det fra biler.
 
Denne lygte er opfundnet af [[Troels Pedersen]] på Institut for Produktudvikling på [[DTU]].
Induktionslygterne er testet i en stor undersøgelse i [[Odense Kommune]], hvor 2000 cyklister i et år cyklede med lygter fra [[Reelight]]. Gruppen var involveret i 32 procent færre ulykker end en gruppe af tilsvarende størrelse, der fortsat cyklede med almindelige lygter. Især i tusmørke havde [[Reelight]]s lygter en effekt på sikkerheden.
 
Denne lygteInduktionslygten er opfundnet af [[Troels Pedersen]] på Institut for Produktudvikling på [[DTU]].
 
== Eksterne links ==