Tyler Hamilton: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m infoboks
m rettelse
Linje 24:
Det blev ikke til de helt store sejre på US Postal holdet, men han udmærkede sig som en rigtig god hjælperytter i bjergene og en god enkeltstertsrytter. I 1999 vandt han dog [[Post Danmark Rundt]] og i 2000 det franske løb Dauphine Libere.
 
I 2002 tog Hamilton springet og skiftede til danske [[Team CSC Tiscali]] som holdkaptajn. Han udmærkede sig straks ved at blive nr. 2 samlet i [[Giro d'Italia]]. I 2003 fik han sit store gennembrud med sejre i [[Liege-Bastogne-Liege]] og [[RomadietRomandiet Rundt]]. Samtidig blev det også til en flot etapesejr i [[Tour de France]], samt en samlet 4. plads - Det endda med et brækket kraveben, som han pådrog sig på en af de første etaper.
 
I 2004 brød Hamilton med [[Bjarne Riis]] og [[Team CSC]]. Han skiftede til det schweiziske hold [[Team Phonak]]. Her gentog han sejren i Romadiet Rundt, men faldt helt igennem i årets store mål, Tour de France. Han kom dog igen under de Olympiske lege, hvor han vandt guld i enkeltstartsdiciplinen og under [[Vuelta a Espana]], hvor han fik en etapesejr. I september blev det imidlertid offentliggjort at Hamilton var blevet testet positiv for bloddoping under netop de Olympiske lege og Vuelta a Espana. Sagen fra de Olympiske lege blev dog droppet igen på grund af en procedurefejl, men prøven fra Vuelta a Espana gav den amerikanske rytter en dom på 2 års udelukkelse fra sporten. Hamilton har dog hele tiden selv bedyret sin uskyld.