Hemming Hartmann-Petersen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 5:
Efter nogle år som matematiklærer på seminariet i Nuuk og et år som gymnasielærer på Stenhus Kostskole var Hemming Hartmann-Petersen i 1960'erne med til at skabe det, vi i dag kender som P3, og var med radiodirektør Leif Lønsmanns ord var han en af dem, »som var fremsynede og modige nok til at tage de unge radiolyttere alvorligt«. Hemming Hartmann-Petersen var i 30 år blandt radioens mest skattede studieværter. Han lavede musikprogrammer, interviews og programserien [[Mellem brødre]] med sin bror [[Jørgen Hartmann-Petersen]], også kendt under pseudonymet [[Habakuk]].
 
Hemming Hartmann-Petersen er desuden forfatter til syv bøger, blandt andet monografier om Hans Scherfig og William Heinesen, tre essaysamlinger og endelig »Carl Madsen - en glad kommunist« og »En røst fra orkestergraven« om- erindringer fra et musik- og teaterliv.
 
Hemming Hartmann-Petersen havde fire børn, [[Gregers Hartmann-Petersen]], [[Ulrik Hartmann-Petersen]], [[Katrine Hartmann-Petersen]] og [[Mikkel Hartmann-Petersen]]