Sixten Sparre: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
stavninger
Linje 7:
Den [[29. september]] [[1880]] blev Sixten gift med [[komtesse]] Luitgard Engel Agda Dorotea Adlercreutz fra [[Vetlnada]]. Parret fik to børn, en pige og en dreng. Ægteskabet forblev dog kærlighedsløst.
 
Ved et cirkusbesøg i Kristianstad i [[1888]] forelskede han sig i den danske linedanserinde [[Elvira Madigan]], som var steddatter af cirkusdirektør John Madigan. De to indgik i et romantisk forhold, som blev opretholdopretholdt ved brevveksling efter cirkuset var draget videre fra Kristianstad. I juni [[1889]] deserterede Sixten fra sit regiment og med Elvira Madigan, der var stukket af fra sin familie, tog de først til [[Stockholm]] og dernæst over [[København]] til [[Svendborg]] hvor de lod sig indlogere på et hotel som bryllupsrejsende. Men deres penge var snart opbrugt. Uden penge og uden fremtidsudsigter besluttede Sixten og Elvira Madigan at gøre en ende på det. På en skovtur den [[20. juli]] [[1889]] på øen [[Tåsinge]] medbragte Sixten sin tjenstrevolver med hvilken han først skød Elvira Madigan og dernæst sig selv.
 
Sixten er begravet med Elvira Madigan på [[Sankt Jørgens Kirke (Landet Sogn, Tåsinge)|Landet Kirkegård]]. Desuden er opstillet et mindesmærke i Nørreskov hvor deres lig blev fundet.
Linje 14:
 
 
I sindagbogsin dagbog havde Sixten noteret:
{{citat|11. juli 89. Til min ven John Rothstein fra Sixten, som sluttede først; Der findes ikke et menneske, som gør dig godt uden beregning – alle er ågerkarle af fineste slags. Sådan er livet fra a til å. Når et menneske fødes jubler man; når et menneske dør græder man – det burde være omvendt.}}