Peter Thorup: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 3:
Han fik sit gennembrud med gruppen [[Beefeaters]], som han var med til at stifte som 18-årig. Den britiske bluesmusiker Alexis Korner hentede Peter Thorup over til sig og de spillede sammen i flere forskellige konstellationer.
 
Peter Thorup holdt fast i den ægte blues-tradition, men tog også afstikkere til [[rock'n'roll]] og [[pop]]. I sidstnævnte kategori fungerede han også som producer på mange danske plader. Det store publikum vandt han med "*''Skibe uden sejl"'' (org. *''Islands in the stream'', en duet med sangerinden Anne Grete(Rendtorff) i 1984. Denne indspilning gav ham en revival i 80'erne, hvor han også skrev titelnummeret til TV-serien "*''Måske imorgen"''. I 1990'erne var der igen stille omkring Peter Thorup, men pludselig dukkede han op med en ny cd, ''Ku' Det Tænkes?'', i 2004, lavet i samarbejde med Thor Backhausen. Samme år fik han prisen som "[[Årets Blues Navn]]" i forbindelse med [[Copenhagen Blues Festival]].
 
Så sent som i 2007 kunne han høres på landets spillesteder sammen med guitaristen Ole Frimer, et samarbejde der bl.a. afkastede en julesingle i 2005 og en live-cd i 2006.
Peter Thorup stod også i en periode for jazz/blues-vokalen i Niels Jørgen Steen's "''A-team"''. Thorup medvirker på orkestrets cd fra 1994.
 
== Diskografi ==