Peter Thorup: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
tilføjelse
m typo
Linje 1:
'''Peter Thorup''' ([[14. december]] [[1948]] – [[3. august]] [[2007]]) var [[guitarist]], [[sanger]], [[komponist]] og [[producer]]. Peter Thorup opnåede gennem sin karriere at blive et ikon på den danske [[blues]]-scene, dels i kraft af sit guitarspil, dels i kraft af sin særprægede sangstemme.
 
Han fik sit gennembrud med gruppen [[Beefeaters]], som han var med til at stifte som 18-årig. Den britiske bluesmusiker [[Alexis Korner]] hentede Peter Thorup over til sig og de spillede sammen i flere forskellige konstellationer. Omkring 1976 vendte Peter Thorup tilbage til Danmark, hvor han bl.a. indledte samarbejde med [[Poul Dissing]] og [[Sebastian]]. Et af karrierens højdepunktet nåede Thorup med albumetalbummet ''Rejsen til Kina'' i [[1978]], en serie fremragende musikalske fortolkninger af [[Tom Kristensen]]s digte fra hans rejse til [[Kina]].
 
Peter Thorup holdt fast i den ægte blues-tradition, men tog også afstikkere til [[rock'n'roll]] og [[pop]]. I sidstnævnte kategori fungerede han også som producer på mange danske plader. Det store publikum vandt han med ''Skibe uden sejl'' (original titel: ''Islands in the stream'', en duet med sangerinden [[Anne Grete]] (Rendtorff) i 1984. Denne indspilning gav ham en revival i 80'erne, hvor han også skrev titelnummeret til TV-serien ''Måske imorgen''. I 1990'erne var der igen stille omkring Peter Thorup, men pludselig dukkede han op med en ny cd, ''Ku' Det Tænkes?'', i 2004, lavet i samarbejde med Thor Backhausen. Samme år fik han prisen som "[[Årets Blues Navn]]" i forbindelse med [[Copenhagen Blues Festival]].