Linkkatalog: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
JNE (diskussion | bidrag)
No edit summary
ordner fed, iw
Linje 1:
Et '''linkkatalog''' - også kendt som et '''webkatalog''', et '''indeks''' eller blot et [[katalog]] (engelsk: [http://en.wikipedia.org/wiki/Web_directory directory]) - er en [[webportal]], som indeholder links til andre [[websted]]er på nettet.
 
Nogle, ofte de mindre, '''linkkatalog'''erlinkkataloger indeholder links til et begrænset antal emner og underemner. Andre '''linkkatalog'''erlinkkataloger indeholder links til stort set alle tænkelige emner, og kan derfor være meget omfattende i både kapacitet og omfang (et eksempel på et omfangsrigt '''linkkatalog''' er [[Dmoz]] - Open Directory Project). Fælles for alle '''linkkatalog'''erlinkkataloger er det, at kataloget har en logisk og hierrakiskhierarkisk struktur.
 
== Struktur ==
 
For at gøre indholdet tilgængeligt og overskueligt for brugeren, er et '''linkkatalog''' opdelt i kategorier. Hver enkelt kategori indeholder links, som er relevante for og som repræsenterer et eller flere emner. Kategorierne i et '''linkkatalog''' kan for eksempel udgøres af følgende emner:
 
* Edb
Linje 48:
* [http://soeg.jubii.dk/indeks/ Jubii - Indeks]
 
[[Kategori: World_Wide_WebWorld Wide Web]]
 
[[ca:Directori web]]
[[cs:Internetový katalog]]
[[de:Webverzeichnis]]
[[en:Web directory]]
[[es:Directorio web]]
[[fi:Linkkikirjasto]]
[[fr:Annuaire Web]]
[[he:מדריך אתרים]]
[[id:Direktori web]]
[[ja:ウェブディレクトリ]]
[[nl:Webindex]]
[[pt:Diretórios de sites]]
[[ro:Catalog de internet]]
[[ru:Каталог ресурсов в Интернете]]
[[simple:Web directory]]
[[sv:Länkkatalog]]