Diskussion:Irakkrigen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Menneskerettighederne: svar til Rune X2
Linje 76:
: Heller ikke sikker på mange af de andre punkter, endda hvis korrekte, kan karraktiseres som brud på menneskerettighederne. Mange syntes bedre beskrevet som f.eks. krigsforbrydelser.
: F.eks. "Bombningen af den Gyldne Moske i Sammara, en af de største shiamuslimske helligdomme." - er det et brud på menneskerettighederne? [[Bruger:Rune X2|Rune X2]] 27. aug 2007, 13:52 (CEST)
 
:: Du har helt ret i at overskriften er misvisende. En anden overskrift ville være mere dækkende - for eksempel "krigsforbrydelser" eller lignende.
::Mht. hvid fosfor, har kritikken gået på at det blev brugt i et område med civile. Det er en kompliceret problematik, og er, rigtigt nok, hvis civile blev ramt, ikke et brud på menneskerettighederne, men på [[geneve-konventionen]].
::At sende fanger i fængsel er ikke i sig selv et brud på menneskerettighederne, men forholdene for fangerne i Guantanamo har mildest talt været kontroversielle. Men det kan helt sikkert formuleres bedre. Det kunne være fedt hvis du ville rydde lidt op i afsnittet :) --[[Bruger:LundenJensen|LundenJensen]] 27. aug 2007, 15:44 (CEST)
Tilbage til siden »Irakkrigen«.