Sions Priorat: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
m Gendannelse til seneste version ved Loveless, fjerner ændringer fra 81.227.86.92 (bidrag)
Linje 1:
'''Sions Priorat''' ([[Frankrig|fransk]]: Prieuré de Sion), har siden [[1956]] været med i mange [[konspirationsteori]]er og mange sigespseudohistoriske at være Plantardsværker, men densdet ("præsident")er varnok dogmest Andrékendt Bonhomme.fra Valgetromanen af''[[Da navnet,Vinci Mysteriet]].'Sion' varPrioratet basereter blevet enkarakteriseret populærsom lokalalt turistattraktionlige fra det vigtiste led i et skjult samfund i Vestens historie til et moderne [[Rosenkreutzerne|rosenkreutzer-gøglespil]], sommen findesdet er blevet fastslået, at der er tale om en bakkekonstruktion, lidtlavet sydaf franskmanden [[Pierre Plantard]]. De beviser, der er blevet fremlagt til støtte for Annemasseeksistensen af prioratet, kendter ikke blevet accepteret som 'Montautentiske Sion'eller overbevisende af anerkendte historikere.
 
==Historie==
===Det første Priorat===
Det oprindelige ''Prioratus Sionis'' (= "Sions priorat") var en [[katolske kirke|katolsk]] [[munkeorden]], der skal have eksisteret mellem ca. [[1100]] og [[1617]], da den blev nedlagt og dens værdier overtaget af [[Jesuiterordenen]]. I den katolske kirke bruges udtrykket "priorat" om selvstyrende klostre, som ikke har nogen abbed<ref>[http://www.newadvent.org/cathen/12428b.htm Catholic encyclopedia: Artikel om "Priory"]</ref>.
 
===Det moderne Sions Priorat===
Sions Priorat er en organisation, der blev dannet i [[1956]] i den [[Frankrig|franske]] by [[Annemasse]]. Alle klubber skal ifølge fransk lov registreres overfor regeringen. Det skete ved under[[præfektur]]et Saint Julien-en-Genevois den [[5. maj]] 1956. Den [[20. juli]] samme år blev registreringen offentliggjort den i ''Journal Officiel de la République Française''. Organisationens grundlæggere var Pierre Plantard (alias "Chyren"), André Bonhomme (alias "Stanis Bellas"), Jean Delaval, og Armand Defago. Meningen med klubben ifølge dens registrerede statutter var, "Études et entraide des membres" ("uddanelse og fælles hjælp til medlemmer"). Hele ideen siges at være Plantards, men dens ("præsident") var dog André Bonhomme. Valget af navnet, 'Sion' var baseret på en populær lokal turistattraktion, som findes på en bakke lidt syd for Annemasse, kendt som 'Mont Sion'.
 
==Note==