Slaveri: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Jone (diskussion | bidrag)
m Tilføjelse
Jone (diskussion | bidrag)
mNo edit summary
Linje 6:
*kvinder som ledes ud i [[prostitution]] og økonomisk afhængighed med slavelignende karakter.
 
Gennem slavehandel med [[Afrika]] blev 10-15 millioner afrikanere solgt som slaver til [[Amerika]]i løbet af cirka 300 år. Kun en ud af tre nåede frem i live.
 
Af de i Amerika importerede slaver gik 38 % til [[Brasilien]], 17 % til spansktalende lande i [[Sydamerika]], 17 % til franske områder i [[Vestindien]], 17 % til britiske områder i Vestindien, 6 % til danske, svenske og hollandske områder i Vestindien og 6 % til [[USA]]
Linje 12:
I [[1792]] vedtog [[Danmark]] som det første land i verden en [[lov]] som forbød ''handel'' med slaver. (I virkeligheden var det bare en privatisering ), men selve slaveriet bliver først forbudt i [[1848]].
 
Nogle mener, at den muslimske slavehandel fra Afrika til de muslimske lande har haft en størrelsesorden på cirka 14 millioner fra det 7. til det 20. århundrede.
Den muslimske slavehandel fra Østafrika til det Ottomanske Rige gennem det Røde Hav fortsatte efter vestens ophør med slavehandelen. I Konstantinopel kunne man så sent som i [[1908]] åbent købe og sælge kvindelige slaver til haremmer eller som konkubiner.
----