Spektrofotometri: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
m wiki, edit
Linje 1:
'''Spektrofotometri''' måles ved hvor meget lys der slippes igennem et bestemt stof ved en bestemt [[bølgelængde]], [[monokromatisk lys]].
Spektrofotometri anvendes ofte til kvalitative analyser, der kræves et spektrofotometer til det. Man nedsætter en opløsning i, spektrofotometret sender lys igennem og måler bølgelængden af det tilbagekastede lys.
et stof kan absorberer en bestemt farve. så hvis et stof har blå som [[komplementærfarve]], stoffet er blåt, set med vores øjne, så absorberes den orange farve.
 
Spektrofotometri anvendes ofte til kvalitative analyser, der kræves et [[spektrofotometer]] til det. Man nedsætter en opløsning i, spektrofotometret sender lys igennem og måler bølgelængden af det tilbagekastede lys.
 
'''Spektrofotometri''' måles ved hvor meget lys der slippes igennem et bestemt stof ved en bestemt bølgelængde, monokromatisk lys.
et stof kan absorberer en bestemt farve. så hvis et stof har blå som komplementærfarve, stoffet er blåt, set med vores øjne, så absorberes den orange farve.
{{stub}}
[[Kategori:Spektroskopi]]