Vinje: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
SieBot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: bpy:ভিন্জে
m Småændringer
Linje 12:
|Websted= www.Vinje.kommune.no
}}
'''Vinje''' er en kommune i [[Telemarken]] i [[Norge]]. Den har et areal på 3.117 km² og en befolkning på 3.694 indbyggere ([[2006]]). Den grænser i nord til [[Nore og Uvdal]], i øst til [[Tinn]] og [[Seljord]], i syd til [[Tokke]] og [[Bykle]], og i vest til [[Suldal]], [[Odda]] og [[Ullensvang]]. Vinje er den eneste norske kommunenkommune med grænse mottil fire [[fylke]]r. Højeste punkt er ''Nupsegga'', der er 1.674 m.o.h. Kommunen erhar det næststørste areal i Syd-NorgeSydnorge (efter [[Rendalen]]), og har større areal end [[Vestfold]] fylke. Befolkningstætheden er lav, 1,2 indbyggere pr. kvadratkilometer, mod landsgennemsnittet på 14,1.
 
Kommunen har i mange år haft en god økonomi, hovedsagelig på grund af indtægter forfra [[elproduktion]] fra Tokke-udbygingeneudbygningerne. Kommunens indbyggere nyder fortsat godt af dette gennomgennem lave strømpriser. På den anenanden side er store fjeldområder som Songadammen og [[Møsvatn]] ved [[Hardangervidda]] ødelagt af opstemninger. som Songadammen og [[Møsvatn]].
 
Vinje kommune ligger øverst i Telemarken og strækker sig langt ind i [[Hardangervidda nationalpark]]. Kommunen har en stor ejendom i nationalparken, [[Berunuten Vest]], med seks hytter til brug for alle, som måtte komme forbi.
 
Det kjentekendte vintersportsted [[Rauland]] ligger i Vinje og tiltrækker mange turister om vinteren.
 
Den kendte forfatter [[Tarjei Vesaas]] (1897-1970) kommer fra Vinje.