Push-pull-effekten (immigration): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Push-Pull effekten flyttet til Push-Pull effekten (immigration): Kan være flertydig, se eksempelvis [http://en.wikipedia.org/wiki/Push-pull enwiki]
m Mindre tilret + {{kat}}
Linje 1:
{{kat}}
Push-Pull effekten bruges særligt om immigration og emigration. Push henviser til, om immigranter bliver "skubbet" væk fra deres land (Eks. hungersnød, fattigdom, religionsundertrykkelse, politisk undertrykkelse etc.) eller om de bliver tiltrukket, "Pull", ved idéen om et nyt og bedre samfund.
'''Push-Pull effekten''' kan bruges om [[immigration]] og [[migration]].
 
Push-Pull effekteni bruges særligt om immigration og emigration.denne Pushsammenhæng henviser til, om immigranter, som bliver "skubbet" væk fra deres land, (Eks.eksempelvis på grund af [[hungersnød]], [[fattig|fattigdom]], religionsundertrykkelse[[religion|religions-undertrykkelse]], [[politik|politisk -undertrykkelse]] etc.), eller om de bliver tiltrukket, "Pull", ved idéen om et nyt og bedre samfund.
 
Grunden til den store immigration til USA igennem tiden, tilskrives Push-Pull effekten at begge dimensioner i denne teori var sat igang, pga. jødeforfølgelse i Rusland og hungersnød i Irland etc. var "Push"-delen, og tanken om USA, hvor historien gik på at f.eks. gaderne var brolagt med guld, og at alt ville blive meget bedre var "Pull"-delen.