Diskussion:Bobby Fischer: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Trivia: til Villy Fink Isaksen
Heje (diskussion | bidrag)
Omvendt "copyvio"?
Linje 24:
Skal der tilføjes et trivia: '''Han blev 64 år - antallet af felter på et skakbræt!''' --[[Bruger:Villy Fink Isaksen|Villy Fink Isaksen]] 18. jan 2008, 14:40 (CET)
:Trivia afsnit skal i almindelighed undgås da vi ønsker "flydende" tekster og ikke telegrammer. I øvrigt er ligheden mellem hans alder da han døde og antallet af felter på et skakbræt helt tilfældig og uden betydning - men lidt sjov. [[Bruger:Kinamand|Kinamand]] 18. jan 2008, 15:33 (CET)
 
== DR nyheder ==
 
Denne kommentar har ikke noget særligt med Bobby Fischer-artiklen at gøre, men jeg vil alligevel fremføre den her. Jeg ved ikke om andre har lagt mærke til det - jeg fandt i hvert fald ikke umiddelbart nogen kommenterer til det her på stedet.
 
Anyway, DRs nekrolog [http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2008/01/18/122421.htm] er langt hen ad vejen er en direkte afskrift af wikipedia; sammenlign med [http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Bobby_Fischer&oldid=1775733]. DR-siden meddeler af indholdet er skrevet af Niels Jacob Andersen (tidligere på dagen stod der faktisk "Wikipedia og Niels Jacob Andersen"); og nedenfor står der Copyright DR 2008.
 
Historikken på artiklen viser, at formuleringerne var her på wiki først, og selv hvis Niels Jacob Andersen skulle være en wiki-bidragsyder under pseudonym, så er der ikke er nogen enkelt-bidragsyder som kan påstå at de har skrevet den alene.
 
Nu har jeg ikke selv skrevet på denne artikel, så det er ikke mine ord som Niels Jacob Andersen nu genbruger, men jeg synes faktisk det er lidt frækt og vel også på kanten af loven. Her sidder vi og bruger lang tid på at bearbejde kildemateriale for at undgå "copyvio", og så bliver resultatet brugt at journalister på den måde. Hvis nogen havde foretaget en ligeså tydelig kopiering fra DR til Wikipedia, ville det i hvert fald blive slettet det med det samme.
 
Gad vide om det bare er mig som er ude af trit med moderne journalistisk virke når jeg lader mig irritere af det? [[Bruger:Heje|Heje]] 18. jan 2008, 22:03 (CET)
Tilbage til siden »Bobby Fischer«.