Ergoterapeut: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Fjerner IGEN div. ændringer fra Bruger:TBi (Brugerdiskussion:TBi), som flere gange har slettet store dele af artiklen uden grund.
Linje 1:
En '''ergoterapeut''' udøver [[ergoterapi]]. Ergoterapeuter har gennem professionens 70-årige historie i Danmark haft til opgave at sikre, at bestemte grupper af borgere kan forblive aktive deltagere i samfundet og i deres privatliv og arbejdsliv. Ergoterapeuter arbejder bl.a. på [[sygehus]]e, [[plejehjem]] og [[institution]]er, i [[Dagcenter|dagcentre]], [[virksomhed]]er og [[skole]]r.
 
Ergoterapeuter arbejder ved hjælp af [[ergoterapi]] med en holdbar og nuanceret [[genoptræning]] (rehabilitering) og vejledning af [[Sygdom|syge]], [[handicap]]pede eller skadede [[patient]]er, som tager hensyn til både fysiske, psykiske og sociale forhold.
Ergoterapeuters arbejdsopgaver har som mål at sikre borgere en holdbar og nuanceret rehabilitering, som tager hensyn til både fysiske, psykiske og sociale forhold. Det sker dels gennem træning i de daglige aktiviteter, som borgeren selv prioriterer højest, og dels gennem indretning af understøttende omgivelser i borgerens hjem, på arbejdspladsen og øvrige nærmiljø.
 
Ergoterapeuters arbejdsopgaver har som mål at sikre borgere en holdbar og nuanceret rehabilitering, som tager hensyn til både fysiske, psykiske og sociale forhold. DetDette sker dels gennem træning i de daglige aktiviteter, som borgeren[[borger]]en selv prioriterer højest, og dels gennem indretning af understøttende omgivelser i borgerens hjem, på arbejdspladsen og øvrige nærmiljø.
[[Uddannelse]]n til ergoterapeut er en [[Mellemlange videregående uddannelser i Danmark|mellemlang]] [[Videregående uddannelser i Danmark|videregående uddannelse]] (MVU), der varer 3 ½ år og fører frem til betegnelsen [[Bachelor|professionsbachelor]] i ergoterapi.
 
[[Uddannelse]]n til ergoterapeut er en [[Mellemlange videregående uddannelser i Danmark|mellemlang]] [[Videregående uddannelser i Danmark|videregående uddannelse]] (MVU), der varer 3 ½ år og fører frem til betegnelsen ''[[Bachelor|professionsbachelor]] i ergoterapi''.
 
Betegnelsen på [[Engelsk (sprog)|engelsk]] er ''Bachelor in Occupational Therapy''.
Line 10 ⟶ 12:
 
Ergoterapeuter er endvidere underlagt [[Sundhedsvæsenets Patientklagenævn]].
==Professionens udvikling==
Ergoterapeuter gik tidligere under betegnelserne ''beskæftigelsesterapeut'' og ''terapiassistent''.
 
Uddannelsen så dagens lys for første gang i [[1933]] og bestod dengang af et 3-måneders kursusforløb. I [[1945]] blev uddannelsen forlænget til at vare 2 år i alt og i [[1953]] blev uddannelsen gjort 3-årig.
 
I [[2001]] omlagde [[Undervisningsministeriet]] den 3-årige uddannelse til den nuværende 3½-årige mellemlange videregående professionsbacheloruddannelse i ergoterapi (ergoterapeutuddannelsen).
 
==Se også==
* [[Fysioterapeut]]
* [[Terapi]]
* [[Terapiassistent]]
 
==Eksterne kilder og henvisninger==
* [http://www.bliv-ergoterapeut.nu/ Bliv ergoterapeut]
* [https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=23699 Bekendtgørelse om ergoterapeutuddannelsen]
* [http://www.ug.dk/Uddannelse.aspx?article_id=udb-ergoterapeut UddannelsesGuidens information om uddannelsen som ergoterapeut]
* [http://www.ug.dk/erhverv.aspx?article_id=jobb-ergoterapeut UddannelsesGuidens information om arbejdet som ergoterapeut]
* [http://www.etf.dk/ Ergoterapeutforeningen]
* [http://www.retsinfo.dk/delfin/html/b2001/0023705.htm Undervisningsministeriets bekendtgørelse af 30. marts 2001 om ergoterapeutuddannelsen]
* [http://bliv-ergoterapeut.nu/ Ergoterapeutforeningens og ergoterapeutuddannelsernes information om ergoterapeutuddannelsen]
* [http://www.ergo.cvuoeresund.dk/index.php?module=pagesetter&type=file&func=get&tid=3&fid=fil&pid= Studiehåndbog 2007 for Ergoterapeutuddannelsen i København]