Egberto Gismonti: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
m wiki + iw
Linje 1:
'''Egberto Gismonti''' (født [[1947]] i [[Carmo]]) er en [[brasilien|brasiliansk]] [[pianist]], [[guitarist]], [[komponist]] og arrangør. Han har en arabisk far og en italiensk[[italien]]sk mor, og er födt i Brasilien.
{{formatering}}
'''Egberto Gismonti''' (født [[1947]] i Carmo) [[brasilien|brasiliansk]] [[pianist]], [[guitarist]], [[komponist]] og arrangør. Han har en arabisk far og en italiensk mor, og er födt i Brasilien.
 
==Biografi==
Blev tidligt interesseret i musik og lærte sig at spille guitar og tres samt piano. Modtog senere undervisning i klassisk [[piano]] og studerede i [[Paris]] under [[Nadia Boulangier]].
Egberto Gismonti blev tidligt interesseret i [[musik]] og lærte sig at spille [[guitar]] og [[klaver]]. Senere modtog han undervisning i klassisk klaver og studerede i [[Paris]] under [[Nadia Boulangier]]. Da han kom tilbage til Brasilien blev han engageret i landets musiktradition. Han tilegnede sig viden om musikstruktur og fornyede den nutidige brasilianske instrumentalmusik.
 
Egberto Gismonti har gæstet [[Danmark]] mange gange siden [[1978]], hvor han spillede i [[Jazzhus Montmartre]]. Senest i [[2001]], hvor han optrådte i [[Dronningesalen/]] ([[Den Sorte Diamant]], [[København]]).
Vel hjemme i Brasilien gik Gismonti ombord i sit hjemlands musik for alvor. Og med den tilegnede viden om musikstruktur blev han en af de mest anerkendte og tiljublede fornyere af nutidig brasiliansk instrumentalmusik.
 
Egberto Gismonti har indspillet for eget selskab (Carmo), ligesom han i en årrække har været tilknyttet det tyske selskab [[ECM, hvor han er en af de mest markante kunstnere]].
Gismontis musik er kendetegnet ved at indeholde traditionel brasiliansk klang, temperament og fyrighed såvel som mere stringent europæisk stilrenhed. Han behersker flyglet og den specialbyggede 10-strengede guitar med virtuositet, og er en medrivende performer.
 
==Stil==
Egberto Gismonti har gæstet Danmark mange gange siden 1978 hvor han spillede i Jazzhus Montmartre. Senest i 2001, hvor han optrådte i Dronningesalen/Den Sorte Diamant, København.
Gismontis musik er kendetegnet ved at indeholde traditionel brasiliansk klang, temperament og fyrighed såvel som mere stringent [[europa|europæisk]] stilrenhed. Han behersker flyglet og den specialbyggede 10-strengede guitar med virtuositet,[[virtuos]]itet og er en medrivende performer.
 
{{DEFAULTSORT:Gismonti, Egberto}}
Egberto Gismonti har indspillet for eget selskab (Carmo) ligesom han i en årrække har været tilknyttet det tyske selskab ECM, hvor han er en af de mest markante kunstnere.
[[kategori:født i 1947]]
[[Kategori:Brasilianske komponister]]
 
[[Kategorien:BrasilianskeEgberto komponister|Gismonti, Egberto]]