Kronregalier: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Danmark og england
m wiki
Linje 1:
'''Kronjuveler''' er i sit udgangspunkt en fælles betegnelse for symboler[[symbol]]er, som bruges til at demonstrere [[magt]], enten i [[politik|politisk]] eller [[militær]] form. Deres formål er at fastslå en persons ret til at herske over en bestemt gruppe personer eller et geografisk [[territorium]].
{{wikify}}
'''Kronjuveler''' er i sit udgangspunkt en fælles betegnelse for symboler, som bruges til at demonstrere magt, enten i politisk eller militær form. Deres formål er at fastslå en persons ret til at herske over en bestemt gruppe personer eller et geografisk territorium.
 
De fleste mennesker forbinder kronjuveler med en [[Krone (hovedbeklædning)|krone]], deraf navnet. Kronjuveler er imidlertid en større samling af forskellige genstande, som hver i sær spiller en rolle i forhold til at symbolisere magt. I en bredere fortolkning af begrebet menes ikke kun magtgenstande, men også¨ en række andre kostbarheder, som hver især tilhøretilhører enten staten[[stat]]en eller regenten[[regent]]en i det pågældende land.
 
==Danmark==