Fats Waller: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
karkastisk entertainer -> sarkastisk ... [?]
Stil (jfr stilmanualen mm
Linje 1:
'''Fats Waller (Thomas Wright) "Fats" Waller''' ([[21,. maj]] [[1904]] - [[15. december]] [[1943]]) var en amerikansk jazzpianist, sanger, orkesterleder, [[komponist]] og entertainer.
 
Han begyndte at indspille plader da han var 22 år og fik job som akkompagnatør for bluessangerinder. Han optrådte i radio som pianist og blev leverandør af kompositioner. Til hans mest kendte, slagkraftige sange, og som også kom til at indgå i jazzens standdarrepertoirestandardrepertoire, hører "''Ain't Misbehavin'''" fra [[1928]] og "Honeysukle''Honeysuckle Rose''" fra [[1929]]. Teksterne til disse og andre kompositioner blev skrevet af [[Andy Razaf]] som [[Waller]] gennem mange år havde et samarbejde med.
Amerikansk jazzpianist, sanger, orkesterleder, [[komponist]] og entertainer.
 
Han begyndte at indspille plader da han var 22 år og fik job som akkompagnatør for bluessangerinder. Han optrådte i radio som pianist og blev leverandør af kompositioner. Til hans mest kendte, slagkraftige sange, og som også kom til at indgå i jazzens standdarrepertoire, hører "Ain't Misbehavin" fra [[1928]] og "Honeysukle Rose" fra [[1929]]. Teksterne til disse og andre kompositioner blev skrevet af [[Andy Razaf]] som [[Waller]] gennem mange år havde et samarbejde med.
 
Det var fremfor alt sin rolle som humoristisk, undertiden sarkastisk, entertainer, han blev kendt af et bredere publikum. Hans måde at kombinere sang, tale, mimik, kropssprog og klaverspil på er forblevet uovertruffen.
 
[[Kategori:Jazzmusikere|Waller, Fats]]
[[Kategori:Musikere fra USA|Waller, Fats]]
[[Kategori:Pianister|Waller, Fats]]
[[de:Fats Waller]]
[[en:Fats Waller]]
[[fr:Fats Waller]]
[[ja:ファッツ・ウォーラー]]