Fyrtårnet og Bivognen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
fra norsk
 
sprogrevision
Linje 1:
'''Fyrtårnet og Bivognen''' (ofte forkortet «Fy og Bi») var artistnavnetartistnavnene til det danske filmkomikerpar [[Harald Madsen]] (1890-1949, «Bivognen») og [[Carl Schenstrøm]] (1881-1942, «Fytårnet»).
 
Fra debutfilmen «Film, Flirt og Forlovelse» i [[1921]] opptrædteoptrådte de frem til 1940 sammen i over 50 [[lystspil|filmlystspil]], først oog fræmmestfremmest [[stumfilm]]er. AvAf disse blev 13 lavet utdenforuden for Danmark, det vil sisige i Sverige, Tyskland, ØsterrikeØstrig og England. Deres storhetstidstorhedstid var i 1920-årene'erne, da parret var dansk films store eksportartikel og verdens første internasjonaltinternationalt berømte filmkomikerpar.
 
''Fyrtårnet og Bivognen'' blev kaldt ''Fyrtornet och Släpvagnen'' i Sverige, ''Telegrafstolpen og Tilhengeren''' i Norge, ''Majakka ja Perävaunu'' i Finland, ''Doublepatte et Patachon'' i FrankrikeFrankrig, ''Watt en Halfwatt'' i Nederland, ''Long & Short'' i England og ''Ole & Axel'' i USA, derhvor fori øvrigøvrigt barekun et fåtal af filmernefilmene blev vist. I andre landlande var de bedst kendt under sitderes tyske navn ''Pat und Patachon''.
 
==Eksterne links==