The Evil Dead: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Zorrobot (diskussion | bidrag)
m robot Ændrer: fi:Evil Dead
Linje 40:
 
==Baggrund==
Efter at have skrevet en skoleopgave om ''[[Necronomicon]]'' ([[latinsk sprog|lat.]] ''«de dødes bobbog»'') af [[H.P. Lovecraft]], bestemte Sam Raimi sig for at skrive en film centreret omkring bogen. Sammen med sine bedste venner Bruce Campbell og [[Robert Tapert]] dannede de filmselskabet [[Renaissance Pictures]] for at filme manuskriptet. De havde imidlertidigt ikke nok penge til at finansiere en helaftens spillefilm, og for at skaffe investorer filmede de en kortere version af historien, kaldet ''Within The Woods''. Denne blev vist rundt omkring i Detroit, og klarede tilslut at skaffe dem et budget på $375.000.
Et filmteam på 37 mennesker blev samlet, og filmen blev skudt over en periode på tre måneder. De ville oprindelig filme i [[Michigan]], men siden de mente det ville blive for koldt (de begyndte i [[november]] [[1979]]) flyttede de produktionen til [[Tennessee]]. Den vinter var det unaturlig varmt i Michigan, og unormalt koldt i [[Tennessee]]. Med i crewet var specialeffectmanden [[Tom Sullivan]], og filmens succes skyldes mange af hans realistiske løsninger.
Filmoptagelserne var planlagt til seks uger, men blev udvidet til tolv. Alligevel tog det to år før filmen var færdig. I løbet af den tid var budgettet for længst brugt op, og gutterne måtte tage mange ekstrajobs for at få filmen færdig.