Forskel mellem versioner af "Hjælp:Forhåndsvisning"

m
typo
m (Tilføjet billede)
m (typo)
[[Billede:WikiGuide1-4.png|thumb|Knappen "Forhåndsvisning" kan findes mellem "Gem side" og "Vis ændringer"]]
Knappen '''Forhåndsvisning''' befinder sig under redigeringsboksen. Ved valg af knappen, får man vist artiklen som den ser ud i sin nuværende redigerede form, uden først at skulle gemme den. Det anbefales kraftigt at du bruger forhåndsvisningsknappen, inden du gemmer dine ændringer. På den måde kan artiklens udseende kontrolleres og eventuelle fejl findes, inden artiklen gemmes. Gemmer man den samme artikel flere gange efter hinanden, er det sværere for at folk at følge med i hvad der er ændret, desuden fylder det artiklens [[Wikipedia:Historik|ændringshistorik]] op.
 
Det er dog nyttigt at gemme artiklen før et afsnit flyttes, hvis man også har foretaget mindre ændringer. Funktionen til visning af ændringer er ikke god til at håndtere flytninger af afsnit, og viser ikke mindre ændringer tydeligt, hvis der dernæst er blevet flyttet om på afsnit.
Ved kun at gemme én gang, nedsætter man også risikoen for at løbe ind i en [[Wikipedia:Redigeringskonflikt|redigeringskonflikt]], da de andre redaktører vil blive opmærksomme på artiklen, når den kommer i oversigten over de [[Hjælp:Oversigten over seneste ændringer|seneste ændringer]]. Når en artikel dukker op på listen over de seneste ændringer, er der stor sandsynlighed for at nogen får lyst til at redigere i den, hvilket vil medføre en redigeringskonflikt, hvis du fortsætter med at arbejde på artiklen efter den blev gemt.
 
Hvis du er [[Special:Userlogin|logget på]], kan du opsætte dine [[Special:Preferences|indstillinger]] er til at placere forhåndsvisningsboksen ''før'' redigeringsboksen, i stedet for ''efter'' den. Vælger du denne indstilling, vil forhåndsvisningsboksen blive placeret over redigeringsboksen, når du vælger knappen "Forhåndsvisning".
 
== I brug-meddelelse ==
45

redigeringer