Gotlandsruss: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ny side: '''Gotlands russ''' Sveriges eneste oprindelige hesterace. Måler ca. 115-125 i stangmål. Flere farver er godkendt i avlen, men den oprindelige farve er gylden-brun med melet mule og ben,...
No edit summary
Linje 2:
 
Sveriges eneste oprindelige hesterace. Måler ca. 115-125 i stangmål. Flere farver er godkendt i avlen, men den oprindelige farve er gylden-brun med melet mule og ben, sort man og hale.
Russ ponyen er en af de nærest beslægtede med urhesten Tarpanen. Russetrusset befinder sig, ligesom den islandske hest bedst i naturen, og kan sagtens gå på fold hele året. Den har stærke hove og sko er derfor ikke en nødvendighed. man og hale kan ligeledes passe sig selv, da man i avlen gerne ser ponyer med lang man. I alt er Gotlands Russetrusset en stærk pony, der er meget fertil og passer godt på sit afkom.
 
'''Eksteriørbeskrivelse:'''
Linje 8:
 
'''Gangarter'''
Gode firefrie bevægelser i skridt og galop. Gotlands Russ udemærker sig ved deres trav, som er meget veludviklet og den regnes for verdens hurtigste ponytraver i sin kategori (ca. 1,40 min pr. kilometer).
 
'''Anvendelse'''