Intelligens: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
rettelser -- Haabet, kan vi ikke starte en diskussion inden vi retter videre?
Standardafgivelsen -> Standardafvigelsen ; Isac Newton -> Isaac Newton [link]
Linje 5:
Intelligens er evnen til at anvende tidligere erfaringer til løsning af nye problemer (Adfærdsforskeren Desmond Morris definition).
 
Den logisk-matematiske intelligens måles typisk i en [[intelligenstest]]. Resultatet heraf kaldes en [[intelligenskvotient]], IQ. Den målte IQ er naturligvis behæftet med en vis usikkerhed som opgives som en standardafvigelse, som kan benyttes til at udregne det interval hvor IQ'en med en given sandsynlighed ligger i. StandardafgivelsenStandardafvigelsen på intelligenstests er typisk 16 og en IQ målt til 100 i sådan en test vil med 95% sandsynlighed ligge i intervallet 69 til 131 (det såkaldte 95% konfidensinterval).
 
En normal intelligenskvotienintelligenskvotient ligger i området 90 - 110. Genier som Leonardo Da Vinci, Einstein og Isac[[Isaac Newton]] menes at have haft intelligenskvotienter over 150.
 
Verdens klogeste menneske menes at være amerikaneren William James Sidis (1898-17 juli, 1944 ), som angiveligt havde en IQ, der lå et sted mellem 250 og 300! Han lærte f.eks. sig selv latin som treårig.